מרק העדשים המפורסם שלנו

רכיבים:

2 כפות שמן זית
3 יח' גזר מקולף וחתוך לפרוסות
1 יח' כרישה חתוכה
2 יח' שורש פטרוזיליה מקול וחתוך לפרוסות
1 ק"ג עדשים כתומות
5 ליטר מים
2 כפות מלח
2 כפיות פלפל שחור

אופן הכנה:

מטגנים את הירקות בשמן זית עד שהכרישה משקיפה. מוסיפים מים, תבלינים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העדשים ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה. טוחנים הכל במוט בלנדר. מתקנים תיבול.
חזור