ה-טירמיסו של פסטה בסטה
רכיבים:
- חבילת בישקוטים
- 250 גרם מסקרפונה משובח
- 125 מל שמנת מתוקה
- 2 חלבונים
- 2 חלמונים
-
2 מנות אספרסו \או כפית נס קפה מדוללת
בחצי כוס מים רותחים - כף טריפל סק
- צנצנות של 150 CC
- קקאו משובח
אופן ההכנה:
מקציפים בקערת המיקסר 2 חלמונים עם רבע כוס סוכר עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. כאשר התערובת תפוחה ואוורית מוסיפים את המסקרפונה מקציפים זמן קצר עד שהתערובת אחידה. מעבירים את החלמונים והמסקרפונה לקערה ושוטפים טוב את קערת המיקסר. מקציפים את החלבונים ורבע כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה את הקצף מקפלים בתנועות איטיות לתוך תערובת המסקרפונה מקציפים את השמנת עם רבע כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב וגם את השמנת מקפלים לתוך תערובת המסקרפונה והחלבונים. שמים בקערה 2 מנות אספרסו מעורבבות טוב עם כף טריפל סק.
לוקחים בישקוט שוברים לשלוש חתיכות שוות וטובלים לשנייה בתערובת האספרסו מסדרים את הבישקוט בתחתית הצנצנת , לאחר מכן ממלאים את הצנצנת עד לאמצע בתערובת המסקרפונה ובאמצע מניחים חצי בישקוט טבול באספרסו. את שארית הצנצנת ממלאים בתערובת המסקרפונה. סוגרים ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות. מגישים כאשר מפזרים למעלה קקאו משובח יוצאות בין 4-6 צנצנות מכמות זו.